Alejandra

I går var en rätt så vanlig måndag. Jobbade på osv. Ovanlig på det sättet att jag gick från kontoret redan kl. 17. Det händer inte varje dag.Det är grått och trist ute, men inte så farligt kallt. Vid 17-18 grader varje dag. Men solen syns tyvärr inte alls till.

Bild

Så här såg det ut på min gata då jag gick till bussen i går

Bild

underbara vyn från mitt kontorsfönster.

Efter jobbet åkte jag hem till min kompis Paola, som är jättegravid, hon föder när som helst. En lustig grej med att få barn här, eller kanske inte så mycket lustig som annorlunda, är att alla vill alltid veta könet på barnet så fort det bara är möjligt (nu vet jag att det också är vanligt hemma, men här existerar det typ inte att inte villa veta könet). När man vet könet, så ger man barnet (fostret) sitt namn, och så kallar man fostret det. Paolas bebis ska heta Alejandra, så hon talar hela tiden om Alejandra. ”jag och Alejandra gjorde så…” ”Alejandra mår bra…” ”Åååh vad jag längtar efter Alejandra…” och då är Alejandra inte ens ännu här. Men jag kan tycka att det är positivt, man vänjer sig med att det snart finns en till i familjen osv. Jag fattar överhuvudtaget inte det där som många i Finland babblar om, att man måste se barnet innan man ge det ett namn. Ingen ser ut som något visst namn. Alla ser ut som sig själva.

Bild

Här har vi dem; Paola och Alejandra

En annan lite annorlunda grej är att Alejandra kommer att bli min sobrina. Sobrina betyder ordagrannt syskonbarn, men här är man inte så nogrann med det där med släktskap. Jag är Alejandras mammas kompis, då blir hon min sobrina och jag hennes tia. Och i går talade Paola mycket om det ”sen när din sobrina föds…” ”oj vad din sobrina sparkar mycket” osv. Jag tycker det är ganska roligt eftersom det verkligen känns att man kommer att ha en betydelse i barnets liv, det är ju min sobrina.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alejandra

  1. Emelie skriver:

    Hej, ville bara tacka för svaret på min knark-fråga. Var ungefär som jag tänkt mig, att knarket bara görs i Peru men säljs vidare… Väldigt hemskt, och intressant.
    Emelie 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s