Marknad

Peru är inte bara ett land som kan det här med gastronomi, utan även ett land som är helt otroligt bra på handarbete. Det fick jag i dag ta del av på en marknad dit hantverkare från hela landet kommit för att sälja sina produkter de senaste veckorna. Imorgon är marknadens sista dag. Mest är det alpacka produkter men också mycket läder och otroliga smycken (i Peru finns mycket silver, koppar och guld resurser).

Jag skulle ärligt talat ha kunnat köpa allt på marknaden. Lyckades göra slut på alla mina kontanter, gick och lyfte mera och gick tillbaks och köpte lite till. Fast jag tycker det är okej, shoppar så otroligt lite nuförtiden och tycker t.o.m art klädshopping är rätt så tråkigt. Så vad bättre att sätta sina pengar på än lokala hantverk.

Kom hem med två väskor, två halsdukar och ett par sockor. Allt gjort av alpacka. Väskorna kommer från Cusco, ena halsduken från Huancavelica, den andra från Ayacucho och dockorna från Cajamarca. Alla städer uppe i Anderna.

Efter shoppingen gick jag på manikyr. Och gud vad glada de var att se mig på mitt stammis manikyr ställe. Har inte gått därpå en månad eftersom jag var hundvakt. ”hooola señorita – donde hasestado?” , kände mig riktigt välkommen.

Nu inväntar jag snart gäster igen.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s