Gulej

I går var jag lite ute på gulej. Det var nämligen internations event igen. Kan inte riktigt besluta om jag gillar dessa evenemang eller inte. Eller jo, jag gillar ju dem, därför går jag ibland, men tycker samtidigt att de är lite töntiga. Ca 300 människor samlas för att vara internationella ihop. Fast de flesta är peruaner, vilket är positivt tycker jag, men också de har ofta bott flera år utomlands och vill fortsätta få internationell feeling. Jag hade bestämt träff med Myriam, en min tyska kompis, och jag var lite tidig så var där ”ensam” först. Kändes så konstigt att gå omkring och ba ”hej hej, var kommer ni ifrån osv…”. Så påtvingat mingel. Har inget emot att gå ensam till en bar och ta en drink och sen kanske börja tala med någon om man är på det humöret. Men på dessa evenemang är det meningen. Man blir tagen för en total junt om man bara sätter sig ner i ett hörn för sig själv. Sen kom Myriam och sen också min hyresvärd (eftersom han bott i USA 5 år och i Canada 10 år) och så kom min blivande kämppis (hon har också bott i USA 10 år), och så några andra som jag träffat förut och vi fick en riktigt trevlig grupp till stånd. Dessutom hålls alltid dessa event på olika ställen vilket är trevligt för man får uppleva nya platser. Och så träffar man ju faktiskt trevliga människor också. Träffade t.ex. en kvinna som jobbar i samma byggnad som jag!

Bara en dålig grej; alltså när jag går ut på en onsdag, så är jag klar att gå hem kl. 23. Man måste ju sova för att orka jobba, eller? Medan här kommer de flesta inte före 22:30. Lämnade stället igen då feelingen var som bäst, men men… jobbet är prioritet, som ni vet.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s