Inka Kola

En grej jag bara inte kan förstå (förutom det faktum att det är nästan omöjligt att hitta påslakan i detta land) är hur förälskade alla är i Inka Kola. Frågar man mig vad som är den äckligaste läskedrycken i vääärlden så är Inka Kola no. 1 på listan. Så sött, sliskigt, och helt enkelt inte gott. Det smakar som sött tuggummi, fast i vätskeform. Jag kan väl förstå att barn gillar det, men här älskar även alla vuxna denna dryck. Obegripligt, att man här hittar en av världens rikaste och godaste och helt enkelt bästa cuisine, och så sköljer man ner alla dessa underbara smaker med denna sliskiga dryck. Spelar ingen roll till vilken restaurang man går vid lunchtid, en 3-liters flaska inka kola hittas nästan på varje bord. Uäk säger jag!

Coca cola lyckades aldrig bli populärare än Inka Kola (tror Peru är ett av de få länder där en ”nationell” läsk varit populärare än Coca Cola), så vad gjorde Coca Cola då? Jo – de köpte hela Inka Kola. If you can’t beat them – buy them.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s