Demonstrationer

Som jag sagt tusen gånger tidigare så är Lima en stor stor stor stad. Mycket som händer hela tiden. Det som kallas Limas centrum är det historiska centrumet, där Lima grundades på 1500-talet och var nu alla ministerier, kongressen och presidentpalatset finns. Limas centrum är jättestort och har fin arkitektur och många stora plazor och torg. Fast centrumet är inget centrum i traditionell bemärkelse. Det finns liksom inget där som inte skullef finnas i t.ex. Miraflores där jag bor. Mirafores är mycket mera ett ”downtown” än just centrumet. Lite svårt att förklara men till exempel jag har aldrig någon business i just ”centrumet” – det är bara en stadsdel som alla andra.

Anyway, vad jag vill komma till är att i Liams centrum (som kan klassas som rätt så farligt) händer det saker hela tiden som vi här på andra sidan stan inte har någon aning om. Stora demonstrationer, kravaller, vägblockader osv. Och i dessa trakter har liknande händelser en tendens att vara rätt så våldsamma. Så tittar man på nyheterna på kvällen och förundras hur det har kunnat hända i samma stad där man själv är där allt är så fredligt.

I går till exempel ordnades en jättestor demonstration mot kongressen, vars beslut inte varit riktigt transparenta om vi säger så. Min kompis som är fotograf för en tidning var på plats och tog otroliga bilder. Med hans lov lägger jag upp dem här. Fotos by Martin Acevedo.

Efter de stora demonstrationerna i Brasilien nu i juni så har det väl funnits en liten oro i luften att det skulle sprida sig till grannarna. Nu har Lima fått uppleva fler demonstrationer än vanligt och kanske beror det på det, eller helt enkelt på att folk är trötta på usla regeringar.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s