Dulcelle

 

För en tid sedan fick jag följande kommentar av Dulce:

”Hei Anna-Stina

Ruotsini riittaa kivan blogisi lukemiseen mutta ei valitettavasti siihen vastaamiseen, joten toivottavasti kielenvaihdos on ok. Kiitos mielenkiintosista jutuista – loysin blogisi ihan sattumalta joitakin viikkoja sitten. Asun yh-aitina tyttareni kanssa Lontoossa (11v) ja Latinalainen Amerikka on kiinnostanut aina. Sain vahan aikaa sitten paahani lahtea kaymaan Limassa ja bookkasin lennot elokuulle. Jos se nyt ei ollut tarpeeksi randomia, niin sain hankittua sinne myos tyohaastattelun. Anyway, halusin vain kiittaa tasta blogista joka on ollut viime aikoina mun paa Lima-tietolahteeni. Mulla olisi myos paljon kysymyksia, joihin et ehka kaikkiin ehdi vastata mutta ihan ensimmainen akuuttikysymys olisi ilmastosta elokuussa. Vaikea kasittaa kuinka kylma siella oikeasti on – pitaisiko varustautua niin kuin Suomessa tai Englannissa syksylla? Takit ja tennarit varmaan eika sandaaleja? Pelkat netista katotut lampotilat ei oikein sano mitaan, kun ei ole kasitysta kuinka kosteata tai tuulista siella on.
Toinen kysymys, jos sulla olisi ajatuksia: jos olen Perussa kaksi viikkoa yritan matkustella Liman ulkopuolellekin. Macchu Picchu on tietysti ensimmainen mika mainitaan, mutta siihen matkaan vierahtaisi nakojaan helposti viikko Limasta kasin. Olisiko sulla mitaan suosituksia, missa ehdottomasti pitaisi kayda jos kay Perussa, ja onko Macchu Picchu naista itsestaan selva? Olisiko jotain kivoja ehdotuksia itse Limassa?
Ehka en nyt pommita enemmilla kysymyksilla ja jatkan blogisi seuraamista.
Terveisin

Dulce”

Svar:

Moikka Dulce!

 

Elokuu on Limassa pahin talvikuukausi, eli silloin täällä on melko kylmää ja kosteeta. Asteissa se tarkoittaa ehkä noin 15+ mutta kosteuden takia se tuntuu paljon kylmemmältä. Elokuussa Lima on harmaa kaupunki sumun takia. Mutta poikkeuspäiviä tietty löytyy, eli voi olla aurinkoista ja lähempänä 20 astetta. Ehdottomasti enemmän suomalaisia ”syksy vaatteita” eikä sandaaleja eikä kesämekkoja mukaan. Tämä kuitenkin vain koskee Limaa eikä maan muita osia. Cusco ja Machu Picchu on usein päivisin aika lämmin ja iltaisin ja öisin todella kylmä. Kun taas viidakko on aina lämmin jne. Eli vähän riippuu minne olet lähdössä.

Olen käynyt Machu Picchulla kaksi kertaa ja kyllä se on minun mielestä sen arvoinen. Jos Cuscoon menee lentäen niin 4 päivää riittää hyvin. Ehkä kolmekin, riippuen vähän mitä kaikkea haluaa nähdä. Machu Picchuun riittä yksi päivä ja Cuscon kaupunkiin yksi, mutta ympärillä on paljon paljon muuta nätävää. Ja korkeuskin kannattaa ottaa huomioon, siihen tottumiseen menee noin päivä.

 

Oma suosikkini Perussa on ehdottomasti viidakko. Amazonas on yksinkertaisesti omaa luokkaansa! Tällaisia ”viidakkopaikkoja” löytyy erilaisia ja niihin voi joko mennä lentäen tai bussilla. Esimerkkejä on Iquitos (maailma suurin kaupunki johon vain pääse lentäen tai jokea pitkin), Tarapoto tai Puerto Maldonado. Esim. Puerto Maldonado on aika lähellä Cuscoa jos haluaa siihen yhdistää. Sitten Perusta löytyy kyllä kaikenlaista muutakin. Noin neljä tunia Limasta löytyy hiekka-aavikkoa mihin voi mennä sand-boardaamaan (hiekkadyynit on yli 100 metrisiä), pohjois perussa on kivoja rantoja Andeista puhumattakaan jos haluaa vuorissa vaeltaa. Eli nähtävää riittää 🙂

 

Tervetuloa Peruun ja kirjoita taas jos sulla on muita kysymyksiä!

 

T.

 

 

Anna-Stina

 

 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dulcelle

 1. dulcecompania82 skriver:

  Kiitos Anna-Stina vastauksesta ja etta jaksoit kirjoittaa suomeksi. Taman Euroopan helleaallon jalkeen ei nyt niin haittaa tulla viileimpiin oloihin ja kaivaa taas farkut kaapista – harvemmin nain pain. Ja nakojaan nama kaksi kysymystani olivatkin toisiinsa liittyvia ja ajatus viidakkokaupungeista kylla on aarimmaisen kiehtova – kiitos! Huecachina olikin jo suunnitelmissa. Jo harmittaa miten lyhyt kaksi viikkoa on… Jos tama tyo tarppaisi, niin sitten on varmasti palailen asiaan, bisnesmielessakin – vaikka blogiasi on kiva seurata muutenkin!
  Hauskaa treenausta ja viikkoa!

 2. dulcecompania82 skriver:

  Hei Anna-Stina,
  Pidan kommenttini saman otsikon alla, vaikka tama on enemmankin tyohonliittyva kysely. Minulla olisi ensi viikolla pari tyotapaamista Limassa, ja haluaisin ohimennen viitata vahan Suomen ja Perun kauppaan, vaikka tapaamiset ei sita koskekaan. Peruhan on ymmartaakseni nopeimmiten kasvava Etela-Amerikan maa. Olisiko joko Finnprolla julkaistuna tai sinulla muuten tietoa minka verran maat tekevat bisnesta keskenaan, isoimmista suomalaisista yrityksista Perussa, kasvusuunnitelmista tms? Loysin vain Ulkoministerion Lat Amerikan toimintaohjelman, mutta se oli vahan liian yleisluontoinen. Jos et ehdi postata tanne, mutta sinulla olisi esim valmiita linkkeja, niin kiitollisena ottaisin vastaan myos sahkopostiini dulce_l(at)hotmail.com
  Kiitos taas!

  Dulce

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s