Möten

Alltså möten som håller på i en evighet. Finns det något värre. Speciellt i ett land där folk älskar att tala. För det första tar det en evighet att komma till saken. Här är det viktigt att bli kompis innan man ”förhandlar”.  Jag berättar om hur jag hamnat i Peru, hur jag trivs, hur jag kan så bra spanska. Jag får alltid frågan om jag är gift och när jag svarar nej kommer följdfrågan hur det är möjligt osv. Motparten berättar lite om sin familj, om sin tonårs dotter som blivit jobbig, om hur svärmor är sjuk och hunden dött. För det mesta måste också en god stund ägnas till åt diskussionen on Perus utveckling, vad som är bra och vad som är dåligt. Om hur utvecklingen i Lima syns tydligt, men också hur det fört med sig att trafiken blivit värre och att det byggs på varje hörn. Så klart måste vi ju också tala lite om Finland, om vädret där nu, om hur solen skiner nästan hela natten och om hur kallt det är på vintern. Så berättar jag oftast att jag fryser mer i Lima än i Finland pga. Fuktighet, inget värmesystem osv.

Det känns aningen annorlunda än i Finland, där man växlar två meningar om vädret och så går man rakt på sak, säger tack och hej och fortsätter med annat. Jag har egentligen inget emot att tala mångt och mycket med folk men när ett möte som ska räcka en timme räcker tre känns det lite som en waste of time.  Oh well, detta får vi väl sätta i kategorin ”kulturskillnader”.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s