Peru

Ännu angående förra inlägget så känner jag att jag måste specificera att det är ju bara i Lima det är grått och jävligt, medan resten av landet är underbart året om. Jag längtar, längtar efter en långhelg någonstans men det lär inte bli på ett tag. Jag kunde tänka mig följande resmål här inom Peru:

Stränderna i norra Peru. Går kanske inte att jämföra med stränderna i Karibien, men helt okej i alla fall.

Djungeln. En tredje del av Perus yta är täckt av regnskog. Här hittar man också en liten flod kallad Amazonas. SKulle inte ha något emot att henga lite med anakondor, pirajor, ljusröda delfiner och en massa andra djur.

Anderna. Mera bestämt Huaraz. Kristallklara laguner och snötoppade berg.

 Öknen: Man kan sandboarda på dynerna, eller åka ”pulka”. Ligger bara några timmar från Lima faktiskt.

Och det här är bara en del detta land har att erbjuda. Jag har så klart besökt alla dessa ställen, en del flera gånger, under mina olika tider här. Men skulle gärna komma bort från denna gråa stad lite. Vem vet, kanske jag kan ta ett veckoslut så småningom.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s