Söndag

Min kompis Elina, som bor i Huaraz (en liten stad uppe i Anderna – ca 8h med buss från Lima) var i Lima i dag. Hon önskade att vi skulle gå och äta sushi till lunch eftersom det får man inte i Huaraz. I Peru, speciellt i Lima trakten, finns en minoritet med japanska rötter (eftersom en del japaner flydde hit vid något skede, ska ta reda på mer och skriva om det en annan gång) och det finns sushi restauranger i överflöd. Och GOD sushi. Lite annat än i Finland om vi säger så.

Bild

Efter det gick vi och tog en kaffe och en bit kaka. Vi gick också lite i butiker eftersom shoppingmöjligheterna uppe i Huaraz inte är de bästa möjliga, medan man i Lima kan hitta allt. 

Bild

En sån här snygging kan man hitta uppe i Anderna. Hon och hennes Peruanska man har en liten resebyrå som ordnar alla möjliga expeditioner runt i Huaraz. Bergsklättring, vandringar och sånt och så driver de ett litet hotell också. Om ni nångång har vägarna förbi så hittar ni mera info här. Huaraz var det första stället jag någonsin åkte till utanför Lima år 2007. Helt otrolig vackert, omringat av turkosa laguner och snötoppade berg.

 

 

 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s