Hänt i veckan

Jag har varit jättelat med att blogga och samtidigt också ganska busy. Tänkte helt enkelt på ett tråkigt sätt rabbla upp vad jag gjort sen tisdags.

På onsdagen jobbade jag från 9-20. Inget mer speciellt med den dagen.

På torsdag åkte jag till min kompis Beth efter jobbet. Hon bor i en ljuvlig lägenhet precis vid havet. Vi beställde pizza, drack vin och såg på Bridget Jones. Så blev jag där och sova i hennes ljuvliga gästrum. Kändes som om jag var på hotell nästan.

Bild

På fredag firade vi Sveriges nationaldag (en dag för sent) på det svenska konsulatet. Jag fick en bra orsak att använda min nyinköpta klänning från Mango.

Bild

Riktigt trevligt och en massa mingel med trevliga svenskar. Vi finnar var ju tvungna att visa vad vi går för så vi var sist kvar på festen. Därifrån tog vi oss till Cohiba, en salsa klubb. Just då skrev jag såhär på facebook: Lima, en stad med 10 miljoner invånare, kallad Latinamerikas mest kaotiska huvudstad, är som en spökstad ikväll. Inte en själ på gatorna, ingen i de vanligtvis proppfulla barerna. Varför? Fotboll på TV. Peru-Ecuador. Peru leder. Arriba Peru!!! Det var helt galet. Det fanns inga taxin på gatorna och också då jag ringde och skulle beställa en sade de att det finns inga lediga taxin. Till slut fick jag dock en. Peru vann matchen och så småningom började festglada människor rulla in. Dansade heeela natten lång. Jag älskar att dansa. Det är så annat här. Mer om det en annan gång.

Bild

I dag har jag och min kompis Marika spenderat hela dagen på Jockey plaza. Perus största shopping center. Alla världens butiker finns där. En riktigt amerikansk mall. Kom hem med två par skor och en skjorta. Marika köpte fem par skor (fast två var åt hennes barn). Bild

Nu är jag dödstrött och ska bara stanna hemma (en lördag-kväll!!) Skriver kanske något fiffigare imorgon. Får se…

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s