I går fick jag veta att det som

I går fick jag veta att det som gjorde mig sjuk var den äckligt äckliga Shigella bakterien. Usch Usch Usch. Shigella är väl typ lite som salmonella, men annorlunda och oskött kan den kanske t.o.m. vara farlig. Typsikt är just att man får 40 grader feber och blir helt yr och vimsig. En min kollega har haft shigella en gång och kolera en annan gång, och hon sade att om hon skulle måsta välja skulle hon hellre välja Kolera än Shigella. Haha. Men tur tog det ju inte hårt på mej, och att jag tog mig till läkare i tid. Nu är jag frisk som en nötkärna.

Italienarna vet nog hur man ska ställa till fest. Det var ju alltså Italiens nationaldag igår och jag och några hundra andra firade på italienska ambassadörens residens. Italiensk mat och dryck, italiensk opera, olika klädutställningar (gucci, versache etc.) och en massa mingel stod på menyn. Faktiskt trevligt. I dag står en mässa på programmet. Inte helt lika trevligt, men säkert nyttigt för jobbets del.

Och ja, jag har tagit ett steg längre i min peruaniserings process. Har nämligen öppnat ett bankkonto här. Det tog bara sjuttontusen namnteckningar och hundra papper, kopior på pass och visum, intyg från ambassaden osv. och så var det gjort. Kanske det så småningom ska börja gå upp för mig att det är här jag faktiskt bor, inte bara besöker, bor.

 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Notering | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s