Eva Ayllón

Måendet är bättre i dag och jag gick till och med till jobbet till ett par timmar. Dagens höjdpunkt: köpte biljetter till Eva Ayllons konsert som är på torsdag. Eva Ayllon är en kompositör och peruansk sångare. Hon är landets främsta afro-peruanska musiker och nog en av landets mest framstående stjärnor. I sin musik blandar hon peruanska, afrikanska och spanska influenser i en stil som kallas kreolsk musik (musica criolla, på spanska). Hon fokuserar huvudsakligen på de musikaliska traditionerna som härstammar från Lima och Stilla havskusten och inte så mycket inlandet, där mer indianska traditioner dominerar musiken.

Hon ger nu på torsdag en konsert i Lima tillsammans med den Chilenska fruppen Inti Illimani.

Smakprov:

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Eva Ayllón

  1. Ann skriver:

    Åh så bra – tack för tipset! Följer din blogg, jättekul att läsa o jag blir väldigt sugen på att åka till LIma 🙂 Trevlig helg!

  2. Ann skriver:

    glömde säga att jag också verkligen gillar Susana Baca, känner du till henne? den här t ex är toppenbra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s