Vinter och bildregn

I dag på morgonen regnade det (dvs. duggade lite). Lima är känd som staden där det aldrig regnar, så alla var förvånade, även jag. Jag trodde någon hade tvättat alla gator när jag tittade ut genom fönstret, men så gick jag ut och förstod att det var frågan om riktiga regndroppar.

Tog en taxi till jobbet i morse och taxikusken sade:

-Nu är den här.

-”Vad då”? undrade jag

-”Vintern” svarade han

-NEEEJ!

Det är något otroligt deprimerande över vintern i Lima. Det blir inte kallt, och det regnar väldigt sällan. Det är gråheten som är värst. Allt är grått, täckt av dimma som i en oändlig gröt. Värst är det ju så klart här vid havet var jag bor.

Ett litet bildregn:

Bild

Min gata, calle Francia. Frankrikegatan.

Bild

Francia från andra hållet. Den röda byggnaden som skymtar till höger är ett mysigt bageri/café vid namnet La Mora.

Bild

Här bor jag. Den tredje balkongen (uppifrån) på vänstra sidan.

Bild

Calle Bolognesi, en tvärgata till Francia. Här går jag varje dag till bussen (som i dag blev taxi).

Bild

På Bolognesi ligger bl.a. Kanadas ambassad.

Bild

Och Edo Sushi bar, en av mina favoriter.

Bild

Hallå där!

Bild

Min matbutik. Öppen varje dag från 7-24.

Bild

Morgonmotionerare på g.

Bild

Och så var vi i San Isidro och ingången till Centro EMpresarial (affärs centret)

Bild

På femte våningen i denna byggnad kan ni hitta mig vardagar från 10-18

Bild

Ingången. Sydafrikas ambassad ligger i samma byggnad.

Bild

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vinter och bildregn

  1. johanna skriver:

    Love the flag pic, more of those please! I need one for my wall! Its like ebony and ivory in perfect harmony

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s