plast

När man går till matbutiken här i Peru så får man ca. en miljon plastpåsar med sig hem. Det står en person vid varje kassa och packar in ens produkter i påsar. Typ en produkt per påse. Högst två. Så köper man 20 produkter får man ungefär 15 plastpåsar. Men inte den här kvinnan. Jag går nämligen till butiken med min Marimekko tygkasse. ”jag behöver inga plastpåsar tack” brukar jag säga och får för det mesta väldigt konstiga blickar, och så packar jag ner mina grejer i min tygkasse. ”Vi måste vara sparsamma med plast” säger jag också ibland om blickarna ser allt fö frågande ut.  Ibland är dock packarna så snabba att jag inte hinner säga något innan de står där och väntar med alla färdigt packade påsar.

Jag ock min tygkasse, som jag föressten fått som present av Finpro.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s