Lustigheter

Det har regnat i dagarna tre i Bogotá. Öst ner. Men det är ganska skönt tycker jag. Snart är jag tillbaka i Lima där det aldrig regnar. Jag har, surprise, surprise, jobbat och jobbat. Har ett par hektiska veckor framför nu, så blir kanske lite mindre här på bloggen. Fast nu på veckoslutet ska jag försöka ta det lite lugnare med jobbet. Ska i alla fall gå på en födelsedagsfest imorgon kväll.

Så en lite lustig grej. Jag hade en ”dejt” med min läkare i dag. Jag har ju gått hos läkaren ett par gånger nu pga. lite olika grejer. Min kompis sade att det nog var lite konstigt när jag berättade att min läkare frågade efter både mitt telefonnummer (och sparade det i sin egen telefon) och min e-post. Han mejlade ett par gånger för att fråga hur jag mådde (vilken bra service tänkte jag) och så en dag bad han mig på kaffe.  Det var lite konstigt men vi hade det nog helt trevligt. Han sade gång på gång hur glad han var att vi kunde träffas utanför kliniken eftersom han inte kunnat sluta tänka på mina underbara ögon. Colombianska män alltså, They know how to talk. Mitt livs kärlek är han nog inte (nämnde jag att han nog är 20 år äldre än mig?), men det är väl bra att ha goda kontakter med läkare, hehe.

Den lustiga historien slutar inte där. Just den här läkaren som jag gick på kaffe med skickade mig till en specialist på en annan läkarklinik. Hade tid i dag och vad hände då? Jo – också den läkaren frågade efter mitt telefonnummer och sparade det i sin egen telefon. Colombian style kanske, vad vet jag…

Och nu de som undrar varför jag springer hos läkare så kan jag säga att jag nog mår prima. Bara en massa prov hit och dit eftersom jag varit lite svindlig. Beror på höjden och stress tror jag (och läkarna med). Colombia har ett av sydamerikas bästa hälsovårdssystem och just den kliniken jag gått till räknas vara en av de bästa på hela kontinenten. De märks – jättemodernt och superduper nogranna läkare som tar det supersäkra för det osäkra. Så det så.

Nu har jag precis skickat det sista jobbmejelt och nu ska jag beställa sushi och lägga mig under täcket och titta på film. CIAO! 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lustigheter

  1. mamma skriver:

    du skall hålla ögona fast ,så att colombias pojkar int blir yra som du. H.ma

  2. Johanna skriver:

    Creeeeeeeeeeeeeeeeeep!

  3. haha anastasia, vilken lustig historia! skönt att höra att du är i ”goda händer” åtminstone 😉 kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s