Namnet

Mitt namn är inte det mest praktiska i denna delen av världen. Inte är det så svårt heller men det är så långt. Och detdär med bindestreck förstås aldrig, vilket leder till att jag alltid kallas till Anna. Har försökt vara lite striktare med  det nu eftersom Anna inte är mitt namn. Känner liksom inte igen mig i bara Anna.  När jag presenterar mig som Anna-Stina förstås det ofta som Anastasia eller Anna-Christina. När jag ska säga min e-post per telefon tar det oftast tre-fyra försök innan det blir rätt. För det första är det Anna med två n (här skrivs det Ana) så ett streck och så Stina, brukar säga att det är som Christina utan Chri och så det långa efternamnet.

När jag här om dagen skulle beställa taxi och istället för att säga mitt namn bokstav för bokstav så sade jag bara snabbt ”anna-stina sandfors” och då svarade taxitypen ”okej, Annastasia Santos, taxin är påväg”. Så nu har det blivit mitt taxinamn. Eller varje gång någon behöver mitt namn men om det inte är så viktigt att det är rätt, så säger jag Anna Santos.

Och på tal om det ska jag faktiskt beställa en taxi nu och ta mig till en söndagsmarknad.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s