Ordning

Det är få saker som är så tillfredsställande som att göra upp en to do lista och sedan bara kryssa av saker. På jobbet alltså. Skriver alltid upp allt jag ska göra och den känslan då man får ta pennan och dra ett sträck över. Det gäller att också skriva upp alla små saker som ”skicka mail till…” ”ringa till…” och så alla större saker såklart som rapporter, möten osv. Sen när dagen är slut och man tittar på listan så har man oftast nog fått en hel del gjort, och man kan vara nöjd.

Bild

En annan grej ordningsmänniskan i mig (ja, det finns en sådan) älskar är att färgkordinera saker. T.ex. enligt projekt eller tema eller så. Känns verkligen som om man har bättre koll (fast man knappast har det) och man kan åter igen vara nöjd eftersom man (tror) att manBild har allt under kontroll.

 

Det var mina jobbtips. Varsågoda 😉

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ordning

  1. Johan skriver:

    Ditt jobbtips är att använda papper och penna, när Det finns to-do listor i Outlook som synkkar med mobilen? Eller kan man använda OneNote som finns i office.

    Glöm pappret.

    • asandfor skriver:

      Haha. Ibland känns det nog som om vi lever i helt olika världar. Men visst, skall försöka mig på att göra mina to do listor i outlook 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s