Food

I Peru finns kanske världens bästa råvaror. Alla frukter man kan tänka sig, grönsaker, hälsosamma sädesslag så som quinoa* (är det ett sädesslag förresten?), örter för att inte tala om fisk, skaldjur, kött osv. Trots detta är ca. 30% av barnen på landsbygden undernärda. Delvis beror det på informationsbrist. Man vet helt enkelt inte vad som är hälsosamt/ohälsosamt att äta. T.o.m. bland mina vänner här i Lima kan jag ibland förundras över deras tankar om att t.ex. ris skulle vara hälsosammare än frukt osv. En annan orsak är helt enkelt att man säljer alla sina varor, sin quinoa i bergen och alla sina frukter i djungeln till fjärran länder och äter själv bara ris, ris och mera ris.

Just quinoa är väl något av det hälsosammaste man kan äta. I Europa profileras det som ”superfood” och är väl ganska ”trendigt”. Samtidigt är barnen till de som odlar quinoan är undernärda. Ja ni, mycket konstigheter denna värld erbjuder på.

Men vart jag egentligen ville komma med hela denna radirang var att min middag bestod av en fruktsallad gjord på fruket jag kan namnen på och frukter jag inte kan namnen på. Gott och hälsosamt. Måste börja ladda upp med vitaminer nu när hösten är på väg.

Bild

 

Bild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s