Långfredagen

I går kväll var jag hos Humberto och Petra på en liten fest. Petra är en finsk kvinna som är gift med en peruan och som jobbar på ett utvecklingsprojekt financierat av Finland. Humberto kommer från Iquitos vilket är en stad mitt i Amazonas djungeln. De har en liten son, Väinö, som är så söt. Tydligen är blandningen Amazonas – Finland en bra kombination.

På plats var bl.a. Elina, som jag jobbade med på ambassaden för två år sedan. Hon har på två år hunnit gifta sig, få ett barn och har flyttat till Huaraz, en liten liten stad uppe i Anderna. Kuriosa: Huaraz var den första resan jag någonsin gjorde inom Peru. Kom fram och skulle gå ut och vandra men jag bara spydde p.g.a. den höga höjden och den tunna luften. Hennes Peruanska man är en bergsguide där och de har en egen turistfirma som ordnar olika expeditioner i Anderna. Hennes lilla Alma är också otroligt söt.

I timmar satt vi och talade och drack lite vin. Vi konstaterade att det nog hänt ganska mycket på dessa två år, men att nu var vi, igen en gång samade runt samma bord. Vi kollade på bilder från vår Valborgsfest 2011, vilket var en galen, galen fest. Skrattade så att tårarna rann.

Nu ska jag stiga upp, packa min bikini och solkräm och styra kosan 122km söderut till stranden.

Bild

Tyvärr ville Väinö inte visa sitt ansikte

Bild

Alma vinkar

Bild

Äntligen sågs vi igen, Elina och jag, efter nästan två års paus.

Bild

En del av gänget

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s