Ley Seca

Det är fredag och jag är ganska trött. Mycket på jobbet och mycket nytt hela tiden att ta in. Det går bra, men det är ganska tungt så här i början. Har haft långa dagar hela veckan och varit hemma efter 21 varje dag. Min dröm för ikväll var: take away sushi och ett glas vin framför TV:n och stanna på soffan hela kvällen. Köpte sushin och skulle sen gå till vinhyllan då jag påmindes om något väldigt lustigt: Bild

Ingen alkohol säljs någonstans eftersom det är val i Lima på söndag. Alla butiker, barer, restauranger säljer bara läsk och limonad till Måndag. De är rädda att folk skall a) vara bakfulla och inte ta sig till vallokalerna. b) vara berusade när de kommer till vallokalerna och ställa till med någon scen. Vad leder då detta till? Jo, att folk hamstrar som galningar dagarna innan och dricker sig fullare än aldirg förut eftersom de har hamstrat så mycket alkohol. Konstigt också att detta även gäller fredag, valet är ju först på söndag. Den enda som inte hamstrat är ju jag, så köpte en flaska coca cola istället.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s