Chavez

Även fast det var väntat så gick det en rysning av chock igenom mig då jag läste att Hugo Chavez är död. Jag höll verkligen inte med hans politik, men han var en ökänd figur i hela världen och speciellt här i Latinamerika. Jag har med stort intresse (och ibland förskräckelse) följt med utvecklingen (eller avvecklingen) i Venezuela enda sedan jag studerade Latinamerikansk politik för fem år sedan här i Peru. Här var han en person folk antingen älskar eller hatar. Med sina åtta timmar långa TV-program Aló Presidente varje söndag var han en person som i varje fall alltid hade svar på tal och som var bra på att prata.

Det är också intressant att följa med vad som kommer att hända nu. Vad händer med den Bolivarianska revolutionen som Chavez satt igång? Kan den fortsätta utan honom? Hur kommer det att gå för presidenterna Morales i Bolivia och Correa i Ecuador som varit starkt allierade med Chavez? Det har även spekulerats att Perus nya president Ollanta Humalas presidentkampanj till stor del var finansierad av Chavez och att de träffades med jämna mellanrum för att diskutera ”strategiska överenskommelser och strategiskt samarbete” som Humala själv har kallat det. Vid presidentvalen gick det rykten om att Humala skulle, om han blev vald, föra Peru mera mot det Bolivarianska hållet. Några konkreta bevis på detta har dock inte ännu setts.

Som det kanske märks är jag en nörd när det kommer till Latinamerikansk politik.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s